26 de maig 2008

Antena3 o Goma2 ??

Per una mínima convivència cal adaptar l’actuació de les persones a cada situació concreta. Això no és cap secret, i en canvi de vegades sembla que sigui complicat d’entendre. Posem per cas que anem de colònies amb nens d’uns 8-10 anys. Imaginem que en el transcurs de la visita de reconeixement de la casa ens aturem davant d’una porta, i girant-nos cap a tot el grup de nens, els advertim que per res del mon es pot obrir aquella porta. Quina creieu que serà la conseqüència? Creieu que serien molt obedients, o be que l’advertiment serviria per encendre la curiositat dels nanos? Tots sabem que aquesta darrera possibilitat és la que més s’ajusta al comportament d’un nen. M’equivoco?
Una cosa similar passa amb la gent adulta. Fa falta poca cosa perque algun aspecte sense importància acabi prenent un protagonisme desmesurat. A tots ens ha passat alguna vegada el fet d’observar un gra, un tic o qualsevol altre petit defecte del nostre interlocutor, i no poder apartar-ne més la vista. És superior a nosaltres. Es per aquesta raó que l’anunci que vaig sentir ahir a la nit em va fer tenir els pitjors presagis. Resulta que ahir, en el transcurs del típic zapping mandrós de diumenge a la nit, vaig veure com la cadena televisiva Antena 3 anunciava un dels seus programes, tot explicant el seu contingut. Fins aquí, res de l’altre món, si no fos justament pel contingut. El programa en qüestió, anomenat “GPS Testigo directo” pretén abordar, el dilluns 2 de juny, el sucós tema dels tòpics. Aspectes com el nivell d’anglès dels espanyols, o com la tolerància a la immigració ajudaran a camuflar el que ells anomenen un “Experiment sociològic”, i que segons la meva opinió, no suposa cap altra cosa que la flama que encén el ble a la intolerància y a les rancúnies gratuïtes. Una espècie de demagògia que sembla que pretengui enardir a l’apologia de la violència. Fer créixer l’odi sense contemplar les magnituds que pot arribar a prendre. Aquest experiment sociològic ells els descriuen literalment així a la seva web: “Los reporteros del programa han realizado decenas de ‘experimentos' por todo el país. Por ejemplo, han viajado con coches "decorados" con multitud de símbolos españolistas a Euskadi y Cataluña o con simbología nacionalista a Murcia y Sevilla para comprobar cómo eran recibidos allí los vehículos.”. Què? Què us ha semblat? Bonic no?
Senyors (per dir-ho alguna manera) del consell d’administració d'Antena 3: Creuen vostès que amb la responsabilitat que ostenten al dirigir un mitjà de comunicació com el seu, poden prendre’s la llibertat d’escalfar els ànims en un país en el que ja prou malament estan les coses?
Quin ha estat el seu propòsit? Donar a conèixer als seus telespectadors una realitat desconeguda per ells? Va home, va! No ens prengui per estúpids! Saben tant be com jo que no és la primera vegada que es tira llenya al foc, tot inundant les converses de carrer de farses i mentides, amb l’únic objectiu d’escalfar encara més els ànims.
Cretins! El que estan fent és ensenyar la porta que no cal obrir als nanos de les colonies!
No negaré que ja no els tenia massa simpatia, però amb aquesta última gesta m’han demostrat que són uns autèntics amorals. Tant li fa que l’única cosa que el seu missatge aconsegueixi sigui la ràbia entre pobles, la violència, el terrorisme i la pena de tants innocents. Tant li fa. Tot això és justificat si aconsegueixen sortir, al costat d’altres cadenes i programes, com la que ha tingut l'espai televisiu amb més audiència de la setmana. Qui no perdria els principis per un premi tant i tant important? Cretins!!
Segons la meva opinió, és tant terrorista el que prepara o fa detonar la bomba físicament, com qui ho fa amb els seus missatges incendiaris.
Això és el que vostès poden provocar. Allà vostès, amb la seva consciència.... Ai no, sovint m’oblido que alguns mitjans de comunicació d’això no en tenen. Així van les coses...