18 de gener 2008

Convergència i Unió o Conveniència i Unió??

“Que be!! Demà ve la Mary M.!!” ens hem dit forces vegades en Xavi i jo. Deixant al marge el fet de si som més o menys guarros i desordenats, és innegable que estem contentíssims de pagar-li els diners que li paguem perque ens ajudi a mantenir la casa molt més neta del que nosaltres la teníem.
La Mary M és marroquina, i a part de ser força callada, és una persona que de moment ha demostrat ser molt treballadora i responsable. Això, lògicament és el que ha pogut deixar veure des que és aquí, però no em vull oblidar de la demostració de força, coratge, i com no, de necessitat que va fer en el moment de marxar del seu país, de la seva terra, del costat de la seva família per venir aquí, i poder demostrar que....és molt treballadora i responsable. Em mereix molt de respecte la gent com ella.
Hi ha gent, en canvi, que sembla que el respecte se l’hagin deixat a casa, si és que mai l’han tingut, clar. Segurament em direu que això és el pa de cada dia, i que en general la gent segueix per política (i mai més encertat) aquesta línia d’actuació. Segurament si, i malgrat em dolgui molt, a aquesta gent, la única cosa que els hi podria dir és que discrepo de les seves opinions, però per educació haig de respectar que les tinguin. Però quan resulta que l’individu que diu això és un personatge que porta més de trenta anys visquent a costa de tots i cada un de nosaltres, aleshores per mi està clar que perd aquest dret a la llibertat d’expressió arbitrària. És més, entenc que está obligat a mostrar encara més respecte. Malauradament no és així. El senyor (per dir-ho d’alguna manera) Duran Lleida, acompanyat de tots els seus amiguets de CIU, ha tingut la poquíssima vergonya de presentar un eslogan per les eleccións generals del 9 de març en el que hi transllueixen idees al més pur estil Hitlerià. L’eslogan, que de ben segur algú de vosaltres ja haurà quedat petrificat al llegir-lo, diu el següent: “La gent no se’n va del seu país per ganes, sinó per gana. Però a Catalunya no hi cap tothom”. Com????? Que s’han begut l’enteniment??? Segurament el que s’ha begut son les ampolles de whisky dels seus lots de nadal (que com podem imaginar, també els hem pagat nosaltres!!).
I és que la pregunta que al llegir això se’m presenta no és altra que: I què entén el Sr. Duran per tothom? Ahhhh....ja ho entenc! Potser deu estar parlant dels 200 milions de turistes que venen cada any a Catalunya? O potser dels consums que suposen tal moviment turístic (els milions de litres d’aigua que consumeixen els hotels, el consum energètic tant de l’estada, com del viatge...)? O potser es refereix als Ronaldinhos, Eto’o’s i Messis varis?
Per desgracia, el senyor Duran (que es defineix com un polític de centre i per contra parla i actua com un conservador de dretes ratllant el feixisme més ranci) resulta que menysvalora a la gent que ve a casa nostra i que amb el seu treball contribueix al creixement del nostre estimat país. I no només això, sinó que es prèn la llicència de dir qui te lloc i qui no a Catalunya. disculpi'm l'atreviment, però això no és competència seva, senyor Duran!
Per sort, la meva Catalunya no és pas la seva!
Ets benvinguda i valorada, Mary M. A la meva catalunya sempre hi tindràs lloc!