19 de gener 2006

Per nadal cada ovella al seu corral... encara que tard!!


Ja venen!! Prepareu-vos perque la rebuda ha de ser especial. Fa tant de temps que hi pensàvem, i finalment hem aconseguit que estiguin amb nosaltres! I mira que hi havia gent escèptica respecte aquest tema, i ara en canvi què? Que hi diuen al respecte? Francament jo els entenc, perque semblava la història interminable. Però ara ja ens en podem oblidar de tot això perque ja estan de camí. De fet l’operació ha començat a primera hora de la matinada, i pel que diuen ha aplegat a bastants efectius. Concretament parlen de dues furgonetes per al transport, dotze “lecheras”, varies dotacions de la policia municipal, uns quants treballadors, un centenar de periodistes, algun que altre curiós, més d’un ranci inculte i 500 caixes.
Tota la operació va generar molta activitat al carrer, tot i ser l’hora que era. Malgrat les dificultats inherents de qualsevol activitat d’aquestes característiques, els encarregats de dur a terme la tasca es van trobar amb entrebancs afegits, molts malintencionats al meu parer. Però clar, com no podia haver-hi mala baba tractant-se d’un tema com aquest! Per si algú no em segueix, m’estic referint a la primera tanda del trasllat dels papers de Salamanca. Com us comentava la cosa no va ser fàcil, i va haver-hi més d’una jugadeta pel camí. Per començar l’Ajuntament de Salamanca no va autoritzar la càrrega i descarrega davant de les portes de l’arxiu, i per tant en conseqüència cada viatge que es va fer va suposar una caminadeta per als treballadors. Però aquí no acaba l’assumpte, perque clar com més llarg fos el camí, més temps tenien alguns desaprensius transeünts per insultar i llençar improperis. Així que davant d’aquestes hostilitats es va fer un desplegament de les forces seguretat que, i això m’ho suposo, no va fer sentir orgullós a cap dels agents que hi participava. Ha de ser fotut això d’haver de protegir una actuació que per ella mateixa et rebenta l’estómac. Gairebé es podria titllar de provocació, perque després del merder que ha suposat tot això dels papers.... però jo em pregunto: que tindrà d’especial el paper de Salamanca? Més fi? més satinat? més sofert? la pega enganxa més? paquets de 100?
En resum, que estan venint cap aquí dues furgonetes carregades amb 250 caixes cada una, escortades per tres “lecheras” de la Nacional i un cotxe de la policia local. I cap on anaven? Doncs en contra del que pugui semblar, abans passaven per Madrid!! Suposo que no faran com la típica furgoneta del Circo Paraiso, amb els megafons a tot drap, passejant-se per la capital del país veí, cridant als quatre vents: “Ja estan aquí los papeles de Salamanca, con una única función antes de instal·lar-se definitivamente en los archivos catalanes”. Doncs si, finalment vindran per formar part del patrimoni històric de la nostra Nació...o això tampoc es pot dir ara?