31 de gener 2006

Far-Sants!!


No és la primera vegada, sinó tot el contrari. En vistes de les vegades que això es repeteix, qualsevol diria que vivim en un mon irreal, amb grans dosis de ficció, i amb la impossibilitat d’explicar empíricament les coses. Sincerament no crec que la realitat que vivim sigui tan volàtil i desconeguda. Però ells segueixen insistint en la força dels actes sobrenaturals, o altrament dit miracles. Ara resulta que a Karol Wojtyla volen beatificar-lo (una gran moda últimament). Segons el seu postulador i màxim defensor d’aquesta causa, l’ex pontífex va sanar, en terres franceses, a una monja que patia Parkinson. Justament una monja...vaja. I és que si tenim en compte que des de fa un fart d’anys corre una expressió popular que diu que la fe mou muntanyes, seria possible que una persona creient i practicant, amb una dolença com la del parkinson, pugui arribar a ignorar els símptomes de la malaltia, i mostrar un estat de salut aparentment normal?? Francament quan parlem de religions les coses fugen de la normalitat podent esperar qualsevol desenllaç. Ara, i permeteu-me que sigui escèptic en tot això, tot això dels miracles, i de persones santes... no se jo com agafar-m’ho. El que sempre he trobat curiós, si no graciós, és el fet que ningú es planteja beatificar-me a mi, un matat de turno... Potser el meu cas és una mica extrem, però per exemple perquè ningú proposa la beatificació de la meva mare?? Sempre he dit que és una santa (com totes les mares vaja), i a més a més no paren de fer miracles, dia si dia també. S’ha de tenir algun do, o ser especial per a poder pujar tres criatures, tenir la casa com una patena, la nevera plena, un plat calent sempre a taula, roba neta i planxada a l’armari i a sobre portant un sou a casa. No creieu que això son motius reals per declarar santa a una persona?? Que va fer el nostre amic Wojtyla, a part de pronunciar sons totalment incomprensibles, suportar el parkinson com va poder, i fer el titella durant els últims anys? I l’amic( o no!) Escribà de Balaguer? Que coi va fer a part de crear un moviment que el podríem definir de “sectari”? Perquè carai necessitem més sants morts?? Perquè no ens dediquem a valorar les actuacions d’aquelles persones de carn i ossos que es passen els dies treballant, i que fan mèrits de sobres per guanyar-se aquest cel que tant anuncien. Però no, les coses no funcionen així. Per l’església seguim naixent per patir per tal d’aconseguir la pau eterna quan ens morim. Doncs sincerament, jo penso viure la vida intensament i en pau, i quan em mori (sense patir espero) ...doncs....deixaré de fer-ho, i llestos!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que t´has explicat molt bé.
Cada dia m´agrada més llegir el que escrius, encara que no sempre et contesti, a més em va molt bé per practicar la lectura i l´escriptura en català.

Em resulta molt interesant veure com ets capaç de donar-me una estona de PAU (Maluhia, Pau en Català si no recordo malament) al dia i a la vegada m´ilustra molt doncs em permet lleguir coses que ni tant sols sabia que passaven, ets com el telediario de la 2 que dona noticies curioses fora del que donen a la resta de cadenes.

En definitiva que amb qui parlo li recomano que et llegeixi donc agraeixo les estones que ens regales encara que a vegades em sembla que tant sols et llegim en "David Meca del cine" i quatre més.

Bé, que moltes gracies.

Anònim ha dit...

M´he equivocat:

Sembla ser que si recordava malament.


Maluhia: PAU en Hawaià, si no recordo malament.