17 de maig 2006

Ball de números d'una final

Avui és un dia de futbol. Es digui el que es digui, i sense entrar en si realment hauria de ser així, la final de la Xampinyons League paralitzarà tota la gran part de la ciutat de Barcelona i de la resta de poblacions de Catalunya. Qui més qui menys ha fet els seus pronòstics, i a part dels que es mouen pels desitjos del cor (en certa mesura tots ens hi movem), molts han fonamentat la seva predicció a través dels números dels dos equips, les estadístiques en totes les competicions... I és que l’estadística i la numerologia son disciplines que molts utilitzen per tal de predir els resultats de manera (segons ells) més fiable. I és que de dades n’hi ha moltes i de molts colors. Cadascú ha d’agafar aquelles que creu que li donaran un resultat coherent. Jo mateix he fet els meus càlculs, i la veritat és que la sorpresa ha estat majuscula! Anem per parts. Resulta que la última vegada que vam tenir oportunitat de “disfrutar” (es un dir perque ens van fotre una pallissa) veient el Barça jugant una final de la lliga de campions va ser el 19 de maig del 1994. Des de llavors ha passat gairebé dotze anys. Concretament han passat onze anys i 363 dies, o el que ve a ser el mateix 4381 dies (tenint en compte que els anys 96, 2000 i 2004 van ser de traspàs). Si convertim els dies en hores tenim la burrada de 105.144 hores, i si encara anem més lluny, i ho passem a minuts, llavors la xifra ja espanta: 6.308.640 minuts!!
Suposo que us preguntareu el perque de tants números si no serveixin de res! Calma, calma que tot arribarà. Resulta que les culés hem hagut d’esperar 6.308.640 minuts per poder veure un parit que tan sols en dura 90!! Això vol dir que per cada minutet de la final hem hagut d’esperar 70.096 minuts! Un preu molt car no? I aquí és on entra la numerologia. De bones a primeres el número no te res d’especial, però si ens el mirem ben mirat, trobem un missatge molt clar. Només hem d’escriure el numero en un paper, i girar el paper. Que llegiu? Jo hi llegeixo 9 GOOL. Es un senyal, però que vol dir? He estat donant-hi voltes, i se m’acuden diferents opcions. Una és que al minut nou es marcarà un gol, el que no queda gens clar és quin equip el marcarà. Una altra opció és que el dorsal 9 marcarà un gol, però serà l’Eto’o o serà el Reyes? L’altra opció és que durant la final es marcaran 9 gols, però de quina manera? Arribant als penals o sense arribar-hi? Perque si es sense arribar als penaltis llavors es preveu un partit de collons!!! Com veieu cap de les opcions ens assegura res, però com avui es marqui un gol al minut 9, o be marquin els dorsals “9” o alguna de les altres opcions us asseguro que fliparé una miqueta bastant! Sigui com sigui serà un partit que penso gaudir al màxim, i espero que sigui tot un espectacle, però de colors blaugrana, siusplau!! Demà, si he encertat alguna predicció em podeu trobar a les Rambles, amb una tauleta de càmping fent la primera pela com endeví (como me has puesto...), i si ni tan sols m’hi acosto, els ingenus haureu estat vosaltres per creure en coses tan abstractes!
Sigui com sigui els que segur que guanyaran seran els jugadors, però ja no només el partit, sinó una millonada de collons. Fem números del que es trauran?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

pau, quin temps ens farà el cap de setmana? qui guanyarà "supervivientes"? i el forner de davant de casa es "periquitu", no?

Anònim ha dit...

Be doncs avui ja sabem que va fer el gol el 9 blaugrana, un tal eto'o i que despres el numero 2 va rematar la feina amb un altre diana. Avui ja som campions d'Europa. El millor equip del món segurament i jo sense tanta numerologia vaig encertar el resultat i he guanyat la porra de la feina. Avui he dinat i berenat gracies al barça. Que mes es pot demanar si arreu del mon volen un equip com el nostre i si a sobre el gan ribal, el Madriz no surt del pou. Aquesta nit palleta!!!