31 de maig 2006

Segones parts, o terceres...mai han estat bones!!

Ser reincident és un factor que sovint està mal vist, per no dir condemnat i penat. Està clar que la reincidència pot ser de mil maneres diferents, i per tant el grau d’acceptació d’aquesta és molt dispar en funció de cada cas. Per exemple, quan érem petits, la primera vegada que fèiem una trastada, normalment se’ns picava els dits, però se’ns explicava amb calma que allò no ho havíem de fer, que no estava be...vaja, bones paraules per tal que ho entenguéssim. Si per qualsevol cosa se’ns acudia repetir-ho les conseqüències eren pitjors, i com a mínim una clatellada ens queia segur.
Sense anar més lluny la reincidència ha fet que el protagonista d’aquesta notícia sortís més mal parat que no pas si només ho hagués fet un cop. Resulta que el senyor va ser detectat i fotografiat per un radar per passar-hi excedint el límit de velocitat en 128km/h (s’havia d’anar a 50 i el paio anava a 178 km/h. No esta mal!), i sense cap problema l’amic va fer la volta a la rotonda que hi havia al final del carrer, i vinga, no content amb la primera foto, va tornar a passar per veure si en el segon intent sortia millor! El radar el va tornar a detectar, aquesta vegada no arribava a superar de 100 km/h el límit de velocitat en un nucli urbà, però per poc li va anar (143 km/h). Dit i fet, dues multes de més de 1000€, la retirada de carnet, i unes fotos precioses!! Està clar que li hagués caigut el pel amb la primera foto, però també és innegable que la reincidència no l’ha afavorit gens ni mica.
A qui tampoc l’ha afavorit la reincidència ha estat al senyor James Blunt, i a la seva cançó “You’re Beautiful”. Estic segur que molts coincidireu amb mi, si afirmo que la promoció de la cançó d’aquest senyor va ser excessiva, arribant a l’extrem d’arribar a agafar certa animadversió cap a l’èxit de Blunt. Doncs la mateixa sensació van tenir els oients d’una radio anglesa, que van fer la petició a la cadena radiofònica perque retiressin la cançó d’antena perque entenien que se n’estava fent un ús mediàtic excessiu. Dit i fet, la cadena local ha entès que el que manava era la voluntat dels seus oients, que no havien de cedir davant les pressions comercials d’aquest estil, ja que com ells afirmaven orgullosos, no es tractava de res més que d’una cadena d’abast local.
I en la mateixa línia, la reincidència no ha estat tampoc exemplar aquest cap de setmana. Alguns pensareu que si no hi ha futbol, no pot ser que es reincideixi en alguna cosa durant tot un cap de setmana. Doncs si! Resulta que he sentit una frase, entre moltes altres, un futimé de vegades, i al meu entendre sense cap justificació coherent. Us diu alguna cosa la frase “se encuentra estable dentro de la gravedad”? Doncs és l’afirmació que tots els enviats dels incontables mitjans de comunicació deien en les seves connexions, quan informaven de l’estat de salut de la Rocio Jurado. Sense voluntat d’ofendre, però no m’importa en absolut el seu estat de salut!! Bombardejar i ocupar totes les franges horàries amb aquesta noticia no te nom!!
Sabeu a què m’ha portat aquest abús de l’espai públic? A desitjar (i que consti que no he volgut mai mal a ningú) que aquesta pobra dona es mori d’una vegada, o que es morin tots els que col·loquen tota aquesta porqueria en la programació diària de la televisió. Que trist no?