27 de febrer 2006

Por la gracia de dios.... Doncs quina gracia!!

Un, al final ja no sap què pensar. Però no estava prohibit? Clar que ells són ells...encara que ens rebenti l’estómac.
Tots hem anat seguint, encara que sigui per sobre tot el tema de les cèl·lules mare, i la seva utilització per a la cura de malalties que fins el moment no tenien remei. Les coses han anat avançant, però a un ritme tant lent que haguessin hagut de passar molts anys perque els prínceps d’Asturies poguessin fer el que han fet, però al país que regenten, i amb totes les de la llei. Està clar que tothom mira d’espavilar-se per tal de donar seguretat a tot el seu entorn de la forma més adequada, però quan un ho fa amb els diners dels altres...llavors toca una mica les pilotes, no? De fet, si esbarbem una mica en tot plegat comencem a trobar aspectes que grinyolen que fa por. Per començar tenim la oposició de la rància església espanyola respecte a l’avenç mèdic en aquesta direcció. La conferència episcopal espanyola condemna ferventment el fet de que es guardin cèl·lules mare per ús mèdic. El que és rellevant en aquest cas no és el fet que l’església hi estigui en contra, ja que això és el pa de cada dia d’aquesta institució, sinó que si no recordo malament (i si no sempre puc refrescar la memòria llegint la constitució del 78) la família real ho és por la gracia de diós. Llavors no entenc com és que a Déu no li molesta aquesta immoralitat!! Dic immoralitat perque segons ells és pecat intentar amb la ciència el que segons ells només està en mans de déu. Però no entrarem a discutir de l’església, perque avui no és el cas. Com diria el meu pare: “Un altre dia...
A part de constatar que anaven en contra de les paraules dels ministres de l’església, hi ha un altre factor que em te encuriosit. Això val quartos, no? Vaja, un dubte absurd, ja que se’m fa difícil veure un camió de la creu roja, com aquell qui recull sang, fent el mateix amb cordons umbilicals. Segons alguns diaris tampoc no és molt molt car, però vaja és el fet. Segurament ho deuen haver pagat amb les peles que treu la Leti, donant classes particulars o be amb el sobresou que es treu el príncep quan el truquen de la ETT per anar a treballar a descarregar uns barcos al port... Pujar i baixar pells es el que hauria de fer per tenir consciència del que costa guanyar diners. Per pocs diners que això hagi costat, ho estem pagant tu, jo i el de la boina! Però clar, nosaltres no podem fer-ho! Segurament perque no anem tan sobrats de peles, però segur que ens posarien molts més entrebancs que a aquesta parella de tortolitos. Quina ràbia!!!
I el que sobretot trobo ja un insult és que portem temps sentint que la constitució espanyola del 1978 (la mateixa que comentàvem abans...) és la llei mare, i que donat que les modificacions d’aquesta són impossibles, ens hem d’ajustar al que diguin aquests artícles. I si no recordo malament, l’article 14 de la constitució diu literalment : "Los españoles son iguales ante la Ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquier otra condición o circunstancia personal o social”. I llavors? No són espanyols potser? O es que tot plegat és una farsa? M’inclino cap a aquesta última!!

1 comentari:

Guilemany ha dit...

I tant que és una farsa! I de les més grosses. Tens tota la raó, la constitució i l'existencia de la família reial és una contradicció de soca-rel. Estem pagant la bona vida d'aquesta gent, i a sobre se n'aprofita molta gent deplorable i sense escrúpuls (revistes del cor, salses roses...) Per cert, crec que això del cordó umbilical va costar 2000 euros. Res, que de segur que la Silvia i el Miquel ho faràn... No et fot!